Veelgestelde vragen


1. Hoe meld ik mijn kind aan voor opvang bij de Bereboot?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek krijt u het aanmeldformulier om uw kind aan te melden. U kunt uw kind aanmelden vanaf het moment dat u weet dat u in verwachting bent. We vangen kinderen op die tussen 6 weken en 4 jaar oud zijn.

 

2. Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Maak hier uw proefberekening of en op hoeveel kinderopvangtoeslag u recht hebt. U kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op mijn toeslagen

 

3. Hoeveel groepen heeft  De Bereboot?

Onze kinderopvang biedt 3 groepen aan. Samen met u kijken we naar de ontwikkelingsfase van uw kind om te bepalen welke groep het beste bij hem of haar past. Bij een mindere bezetting worden groepen samengevoegd. Op dit momet zijn er daarom maar twee groepen: de bebygroep en de dreumes- peutergroep.

  • Pippeloentjes - voor baby’s en dreumesen 
  • Ontdekkertjes - voor dreumesen
  • Kapiteintjes - voor peuters 

 

4. Wanneer gaat mijn kind naar de volgende groep?

Dat hangt af van de beschikbaarheid op de volgende groep en de ontwikkeling van uw kind. We overleggen graag met u wanneer uw kind toe is aan een overstap.

 

5. Kan ik opvangdagen ruilen?

Dat kan, als u opvang op vaste dagen afneemt. U kunt elke gemiste dag op een andere dag compenseren. Ruilen van dagen gebeurt altijd in overleg met de teamleidster.

 

6. Biedt De Bereboot buitenschoolse opvang aan?

Wij bieden géén buitenschoolse opvang aan.

 

7. Aan welke hygiënische eisen voldoet  De Bereboot?

De Bereboot voldoet aan alle eisen van de Wet Kinderopvang. De GGD inspecteert elk jaar de veiligheids- en gezondheidsituatie van KDV De Bereboot en stelt hiervan een inspectierapport op.

 

8. Hoe ziet het dagelijks programma van de groepen eruit?

In de oudergids leest u uitgebreid over de dagindeling van elke groep.

 

9. Wat doet de oudercommissie?

De oudercommissie behartigt de belangen van u als ouder(s) en van uw kind(eren) en kan advies geven op beleidsmatig niveau.

 

10. Hoe kan ik de opvang van mijn kind opzeggen?

U kunt uw opzegging 1 maand van tevoren schriftelijk aan De Bereboot doorgeven. De opzegging kan elke dag van de maand ingaan. Het plaatsingcontract eindigt automatisch op de laatste dag van de maand dat uw kind 4 jaar wordt. Uw kind gaat vanaf dat moment naar de basisschool.

 

11. Wat is het LRK- nummer van De Bereboot?

LRK staat voor Landelijk Register Kinderopvang.  De Bereboot is in dit register opgenomen onder het nummer 647168315.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met Sonja Vetter, teamleidster van de Bereboot.