KDV de Bereboot Logo Basis_transparant_groot

Berebrief maart 2021


.

Ahoy Bereboot-ouders...

Terug naar "normaal" in de opvang


Wat zijn we blij dat ook de tweede periode van noodopvang achter de rug is! Binnen de Bereboot lijkt het leven weer langzaam normaal...voor wat normaal in deze tijd kan zijn: we kunnen heerlijk in de weer met de kinderen en hoeven "alleen maar" met collega's onderling de 1.5 meter te waarborgen, te letten op ziekteverschijnselen (met af en toe een afspraak in de test straat) en de hygiëne goed in de gaten te houden. En dat lijkt dan alweer een beetje op normaal.

We missen echter wel het contact met jullie als ouders en kunnen ons voorstellen dat jullie het beperkte contact met ons over jullie kinderen ook niet altijd even prettig vinden. We zijn daarom actief in de weer gegaan met foto's maken en plaatsen en bij de babygroep zijn dagverslagen naar ouders gemaild of in de maak. We doen ons best van onze kant om jullie een kijkje te geven in wat de kinderen zoal meemaken op de Bereboot maar we kunnen niet voor jullie invullen of dit voldoet aan jullie behoeftes, wensen of verwachtingen. Daarom aan jullie de vraag of jullie kenbaar willen maken waar jullie iets missen aan informatie, zodat wij hierop in kunnen spelen.

KDV Bereboot Beer Knutselen@0.5x_transparant

Vergoeding kosten kinderopvang

Net als tijdens de eerste periode van noodopvang zal ook nu een uitbetaling van de kinderopvangkosten plaatsvinden door de SVB. De planning is dat deze uitbetaling medio april zal plaatsvinden. Voor meer informatie hierover kunnen jullie kijken op rijksoverheid.nl.
De uitbetaling van de verschillen tussen het reguliere en flexibele tarief wordt door ons verrekend. De ouders die hiervoor in aanmerking komen zijn hier inmiddels over geïnformeerd.
KDV Bereboot Beer Variant 3@0.5x_transparant

Maatregelen

We hanteren nog steeds de volgende maatregelen rondom brengen en halen:

- brandt de lamp bij het raam, graag even wachten tot de eerdere ouder het KDV verlaten heeft;
- 1 ouder brengt en haalt het kind of de kinderen;
- het dragen van een mondkapje is verplicht bij betreden van het KDV. Bij het niet dragen van een mondkapje, om welke reden dan ook, kunnen kinderen bij de voordeur worden overgedragen;
- de overdracht is kort. Zijn er bijzonderheden of vragen van onze kant, zal telefonisch contact plaatsvinden. Jullie kunnen ons ook altijd bellen om navraag te doen als die behoefte er is. Bij deze nogmaals de rechtstreekse nummers van de beiden groepen:
Baby: 045-5282192
Peuter: 045-5282193
- er staat een ontsmettingszuil voor de desinfectie van handen. Graag deze gebruiken indien mogelijk.
Let op met kinderen in de buurt van de zuil!FOTO'S

Wekelijks worden foto's in het album op de website geplaatst om jullie een beetje te laten meegenieten van onze Bereboot-avonturen. Zie je een leuke foto die je wilt bewaren, sla deze dan meteen op . We proberen de albums actueel te houden en dat kan alleen door af en toe de oudere foto's te verwijderen.
kdv-de-bereboot-fotoalbum01

Themakalender

We hebben voor jullie een themakalender samengesteld die jullie naar wens zelf kunnen uitprinten. Zo hebben jullie zicht op waar de kinderen mee bezig zijn op De Bereboot.
Op deze kalender staan ook de sluitingsdagen aangegeven.
themakalender_2021
klik op de afbeelding om de themakalender te downloaden of klik hier.

Uitstapjes

Dagelijks maken we al een wandeling door het Adelante park. Nu is gebleken dat het verzekeringstechnisch geen enkel punt is om met de kinderen het terrein te verlaten, vergroten we ons ontdekgebied en maken we zo nu en dan een uitstapje met de kinderen buiten het Adelante park. Dit betreft bijvoorbeeld een bezoekje aan de dieren verderop in de straat. Uiteraard gebeuren deze uitstapjes met strikte afspraken en onder voldoende toezicht.
week 1 maart (5)

Welkom aan boord

Giulia
Jonas
Zoë

Jarig

1: Harvey
1: Adam
2: Femke
2: Joël
3: Emily
3: Jinte
3: Nova

Van Boord

Samuel
Savannah
Ward
Loes

KDV Bereboot Beer Baby Variant 2@0.5x_transparant
favicon